С тези съвети за младоженци искаме да споделим най-често срещаните ситуации и проблеми свързани със сватбения ден. Може би всеки от вас ще научи нещо ново и вземе нещо от долу написаното. Надяваме се текста да е полезен!:)

Усмихвайте се!

Трябва да помните, че това е вашия сватбен ден, през който ние постоянно ви снимаме:) Затова е хубаво УСМИВКИТЕ и ПОЛОЖИТЕЛНОТО НАСТРОЕНИЕ да са преобладаващи. Не обръщай внимание, ако нещо не върви както сте планирали. (Ако, някой е закъснял. Нещо сте забравили и тем подобни ситуации). Приемайте всичко с усмивка. Една булка каза: Всичко, каквото можеше го направихме вчера! Днес ще се веселим!  

Фризьор и Гримьор

Тъй, като сватбения ден е дълъг:) над 8 часа:) То много внимателно подхождайте за избора на фризьор и гримьор. Прическата и грима трябва да издържат до края:) За грима избирайте само, качествен такъв, който да не потече и също така да не е блестящ. Желателно е да е матов. Колкото по-късно бъде направен грима, толкова повече ще издържи:)

Сватбен График

Напишете график за целия сватбен ден, като се постараете да отделите поне 2 часа за фотосесията:) Изпратете го до всички екипи (видео, фото, водещ и т.н.) ! Графика трябва да е възможно най-пълен. Слагайте адреси на местата, които трябва да бъдат посетени.

Внимавайте с алкохола!

Особено младоженеца и кума преди църквата. Прекомерното, черпене може да промени погледа ви и състоянието ви, когато застенете пред бога:)

Помнете, че гостите са дошли да уважат вас, а не вие тях. Това е вашия ДЕН:) и те ще се съобразят със всички ваши желания:)

Сватбен букет и цветя

Сватбения букет е по-добре да бъде компактен и съчетан с вашия стил на рокля, оформление на сватбата.

Внимавайте с цветята, когато ви ги подаряват след Венчавката – Има цветя, които случайно докосване могат да изцапат роклята или да повредят грима:)

Втори чифт обувки

Носете втори чифт обувки:) Удобни без токче за тържеството. Възможно и за фотосесията!:) Не се знае къде ще се наложи да я правим.

Не бързайте

При подписването на гражданския брак не бързайте. Оставете малко време за заснемане:) Задължително погледнете към камерата и фотоапарата:) Също така желателно е да няма никой зад вас, по време на подписа:)

Вече си имате сватбен фотограф

Помолете гостите си по възможност да стоят на определените за тях места и да не пречат на работата на фотографа и видеооператора. Знам, че някой булки казват, че някой от гостите е успял да хване някаква емоция, но това става в повечето случай защото е било попречено на фотографа той да я хване. Обяснете на гостите, че има човек на когото плащате за тази работа:) Телефоните все още не може да се сравняват с техниката на фотографа:)

Помолете тортата да я сложат в хладилника.

Изненадите

Ако имате някакви изненади един към друг:) Моля не ги крийте и от нас:) Хубаво е да знаем ако има заря или нещо друго предварително. Така ще можем да се подготвим:)

В църквата:) Когато свещеника се кръсти:) Кръстете се и вие:)

Разположете възрастните хора в ресторанта, така че те да виждат какво става на сцената:) а не да са с гръб:) Те едва ли ще танцуват цялата вечер.

Още веднъж – Булката трябва да е най-красивата и веселата в този ден:)

Условия

Ако булката държи да има хубави фотографии от нейните приготовления то трябва да бъдат създадени такива условия! Тоест в стаята, апартамента на булката не трябва да има никой освен нея и най-близките и.
Грим и прическа се правят само на булката в тази стая. Често се случва да продължат да гримират някого от гостите и това да създаде проблеми с обличане на рокля и следваща подготовка. Едва ли не булката да излезе от стаята и да отиде някъде на много не по подходящо място. Още веднъж повтарям. Снимките отразяват цялата обстановка:) Ако в стаята е разхвърлено и има още 10 човека то и снимките ще са такива.

Един не маловажен съвет!

Никога не делете екипа дошъл да отрази вашия празник от гостите. Фотографите и Видео операторите правят история за вас, която ще гледат поколения.
С много от нашите младоженци поддържаме контакти години наред. Снимаме децата им, кръщенетата им и т.н. Ставаме малко или много близки. Хубаво е да ги възприемате, като скъпи гости. Както се отнасяте вие към тях, така и те ще се отнасят към вас.
Предвидена вечеря и вода е знак на уважение към нас. Много глупаво изглежда и ситуацията, когато на гостите сервират храна, а на екипа пържени картофи с кебапчета и кюфтета.

Уважавайте ни и ние ще уважаваме вас:)