курс за начинаещи

ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА. КУРС

сезон 2021/2
Курса е предназначен за тези, които искат да се научат да фотографират, виждат и оценят. Да се научат да настройват и ползват своя фотоапарат. Необходимо ви е само желание, фотоапарат и малко свободно време!
остават 10 места

Цена за участие

250лв.

Продължителност

3-4 седмици

Офлайн обучение

преподавател – Макс Буковски

Брой участници

минимум 7 – максимум 15


Време е да се научите на следните неща

Да разбирате и настройвате вашия фотоапарат 

Да гледате на света с други очи

Да виждате красотата навсякъде

Да правите хубави снимки вече след няколко урока

Други предимства на курса

1
Без излишни термини и непонятни неща
2
Оптимална продължителност
3
Много примери от различни ситуации
4
Домашни задачи
5
Много практика
6
Група с малко участници
7
Гъвкав график

ПРОГРАМА НА КУРСА

всеки урок се състои от две части. Теоретична 1 час и практика 1 час. Общо 2 часа

 • 1. Запознаване с фотоапарата

  Основни принципи на фотографията. Устройство на фотоапарата. Аналогови и Цифрови фотоапарати. Как да избера правилния фотоапарат за мен. Основни настройки. Как да се грижим за своя фотоапарат.

 • 2. Обективи и фокусиране

  Избор на обектив. Видове. Правилно фокусиране. Ръчен и Автоматичен фокус. Следящ фокус.  Точки на фокусиране. Проверка на автофокуса при закупуване на обектив/фотоапарат.

  Проверка на домашна от урок 1

 • 3. Диафрагма, Скорост и ИСО

  Как влияят на изображението тези три параметъра. Особености при снимане. Как да избегнем смазани изображения. Как правилно да настройваме и държим фотоапарата. Системи за стабилизация. Художествени техники при снимане на различни скорости.

  Проверка на домашна от урок 2

 • 4. Композиция

  Основи на Композицията. Правила. Как да покажем обем, динамика, настроение. Акцентиране на вниманието върху основния обект. Правилен избор на точка за снимане.

  Проверка на домашна от урок 3

 • 5. Светлина

  Значението на светлината в фотографията. Свойства на светлината. Видове светлина. Учим се да виждаме светлината около нас и да я разбираме.

  Проверка на домашна от урок 4

 • 6. Обработка
  (Ново Видео уроци)

  Подреждане на снимките в компютъра. Основни инструменти при обработка. Формат RAW. Обработка и цветокорекция. Съхранение на фотографиите.

  Проверка на домашна от урок 5

 • 7. Практика на открито

  Подреждане на снимките в компютъра. Основни инструменти при обработка. Формат RAW. Обработка и цветокорекция. Съхранение на фотографиите.

 • 8.  Практика на закрито

  Подреждане на снимките в компютъра. Основни инструменти при обработка. Формат RAW. Обработка и цветокорекция. Съхранение на фотографиите.

Искам да се запиша

Записването става с помощта на тази заявка. Запълнете полета и натиснете бутона „изпрати заявка“. След, като получим заявката ще ви изпратим допълнително информация. Курса ще се провежда след работно време, а също така събота и неделя! Ще формираме график удобен за всички след, като се формира група от минимум 8 човека. 

Място: гр. Казанлък